#

HACI BEŞİRAĞA İFTARLARI İKİNCİ YILINDA

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Gençlik Komisyonu’nun bulunduğu Hacıbeşirağa Külliyesi, bu yıl da iftarda imam hatip öğrencileri, öğretmenler, yöneticiler ve aileleriyle birlikte tüm imam hatip camiasını ağırlıyor.

Hacı Beşir Ağa Külliyesi; Gülhane Alemdar Caddesi ile Vilayet Caddesinin kesiştiği yerde 1745 yılında Darüssaade Ağası Hacı Beşir Ağa tarafından inşa edilen bir külliye. Cami, kütüphane, sebil, tekke, sıbyan mektebi ve medreseden ibaret olan bu tarihi yapı, günümüzde de bu vasıflardan birçoğunu devam ettiriyor. Bu geleneklerden biri de Ramazan ayı boyunca külliyede iftar verilmesi.

Tarihi atmosferde devam eden gelenek

2018 yılı Ramazan ayında başlayan Hacı Beşirağa Geleneksel İftarları, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Ramazan’ın ilk gününden beri Cağaloğlu’nda bulunan bu tarihi mekanda iftar yapmak isteyen öğrenciler, öğretmenler, eğitim alanındaki dernek ve vakıfların temsilcileri, üyeleri mekana teşrif etti. 300 yıllık tarihi külliyenin bahçesinde oruçlarını açan misafirler, aileleri ve çocuklarıyla birlikte bu mekanda bulunmanın mutluğunu yaşadı.

3 bin kişiyi misafir etti

Bu yıl 3 bin kişiyi misafir eden külliyede, il ve ilçe dernekleri, imam hatip ortaokulları ve liseleri, öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri ve aileleriyle birlikte hazır bulundu. Üniversite öğrencilerinin de katıldığı iftar programlarında ÖNDER ailesi de dostlarıyla birarada olmaktan memnuniyet duydu.