FİKİR YUMAĞI ATÖLYELERİ SONA ERDİ
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen ve 8 ayrı alanda derslerin verildiği Fikir Yumağı Atölyeleri 29 Aralık’ta sona erdi. İki ay süren dersler, her hafta Cumartesi günü ÖNDER Genel Merkezi’nde yapıldı.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ve üniversite öğrencilerinin katıldığı Fikir Yumağı atölyelerinde gençlere düşünce, tarih, din, edebiyat, girişimcilik, kişisel gelişim ve medya gibi alanda ders verildi.
8 branşta, 56 ders
ÖNDER Akademi ve ÖNDER Gençlik öncülüğünde gerçekleşen dersler, Düşünce ve Sosyal Bilimler Atölyesi, Edebiyat Atölyesi, Kültür ve Medeniyet Atölyesi, Medya Okur Yazarlığı Atölyesi, Tefsir ve Hadis Atölyesi, Kişisel Gelişim ve Dinler Tarihi Atölyesi başlıkları altında 8 ayrı bölümde yapıldı. Tüm atölyelerdeki dersler 7 hafta sürdü. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan atölyelerden Edebiyat Atölyesi ile Tefsir ve Hadis Atölyesi’ne sadece kız öğrenciler katıldı.
Yazmak da öğrenilir
Fikir Yumağı Atölyesi’nin son haftadaki konukları Düşünce ve Sosyal Bilimler Atölyesi’nde Rais Nas, Kültür ve Medeniyet Atölyesi’nde Erol Erdoğan, Medya Okuryazarlığı Atölyesi’nde Mustafa Güngör, Edebiyat Atölyesi’nde Naime Erkovan, Tefsir ve Hadis Atölyesi’nde Özlem Nas, Dinler Tarihi Atölyesi’nde Prof. Dr. İsmail Taşpınar, Girişimcilik Atölyesi’nde Bahaddin Yetkin ve Kişisel Gelişim Atölyesi’nde Eren Murat Dinçer oldu. Yazmaya Ali Ural’ın yazarlık atölyesinde dersler alarak başladığını belirten Naime Erkovan, “Yazar olunmaz yazar doğulur diye bir iddia var. Ben buna katılmıyorum. Neden diğer sanat dalları öğrenilebiliyor da yazarlık öğrenilmesin?” dedi.
40 yılımızı belirleyeceksiniz
“İslami hareketlerden sivil toplum kuruluşlarına geçiş” başlıklı bir ders veren Raif Nas da, STK’ların dünü ve bugününden bahsettiği konuşmasında, “Gençliğin geçmiş deneyimlerden ilham alarak yoluna devam etmesi gerekir. Sürekli dikiz aynasına bakarak araba kullanılmaz. O yüzden önümüze bakacağız. Bundan önceki 40 yılı biz belirlemişsek bundan sonraki 40 yılı da siz belirleyeceksiniz” diye konuştu. Nas, bir Müslümanın hayatında beyin, kalp ve beden olarak bütün olması gerektiğine işaret ederek, gençlerden bu üçünü de ihmal etmeden yollarına devam etmelerini istedi.
Sertifikalar verildi
ÖNDER Genel Merkezi’nde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan dersler 17 Kasım Cumartesi günü başlayıp 29 Aralık’ta sona erdi. Üniversite öğrencilerinin katıldığı atölyelere 427 öğrenci katıldı. İki ay boyunca derslere düzenli devam eden tüm öğrencilere son derste katılım sertifikaları verildi.