#

TÜRKİYE’NİN ÖNDERLERİ MERSİN KAMPINDA

TÜRKİYE’NİN ÖNDERLERİ MERSİN KAMPINDA

18 Ağustos 2021

Türkiye’nin Önderleri bu kez Mersin kampında bir araya geldi. Mersin, Hatay, Gaziantep ve Malatya’dan projeye dahil olan 74 lise öğrencisi, 13-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen kampta spor ve sanatsal faaliyetlerin yanı sıra eğitim çalışmalarıyla güzel bir kamp geçirdi.

Mersin Kampı, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Silifke Yıldırım Beyazıt kamp alanında gerçekleştirildi. Dört gün boyunca gençler; seminerler, spor, sosyal ve sanatsal faaliyetler ile hem farklı şehirlerden, okullardan arkadaşlar edindi hem de hayatlarına yön verecek muhabbet ortamında bulunmanın huzurunu yaşadı.

Doğa, sanat, spor…

Gençler, geniş imam hatip camiasının bir parçası olarak önemli paylaşımlarda bulundukları kamp boyunca tefekkür yürüyüşleri, kütük boyama, okçuluk, halk oyunları, matrak oyunu, takı tasarımı gibi etkinlik ve organizasyonlara katıldı. Söz Sende ve Kardeşlik Gecesi de programın önemli bir parçası oldu. Kamp sonunda Cennet Cehennem Obrukları, Astım Mağarası ve Silifke’nin de aralarında olduğu Mersin gezisi gerçekleştirildi. Programda ayrıca Şebnem Okulları Müdiresi Ayhan Sezer, Toplumda Cinsiyet Algısı üzerine bir seminer verdi.

Bu kampı unutmayacağım

Kampa Hatay’dan katılan Nisa Nur Tekirdağ, bunun yaşadığı ilk kamp deneyimi olduğunu ve ÖNDER’de katılmanın çok değerli olduğunu söyledi. Tekirdağ, “Bizim için her açıdan harika bir deneyimdi. Aile sıcaklığını hissettiren liderlerimiz sayesinde daha çok keyif aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Gaziantep’ten Filiz Kevser Avcı ise, “Hayatımda unutamayacağım çok güzel anılara, dostluklara sahip oldum. Çünkü ben hiç bu kadar geniş bir etkinliğe katılmamıştım, bu benim için bir ilk oldu. Şu var ki ilkler unutulmaz. Her zaman bu kampı hatırlayacağım ve buradaki kardeşlerimi hayırla yâd edeceğim” diye konuştu.

Kardeşlik bağlarını geliştirdik

Programa iştirak eden Beyza Balaban da, “Mersin Kampı çok güzeldi. Farklı şehirlerden yeni insanlarla tanışmak harikaydı. Arkadaşlarımla eğlenceli vakitler geçirdik, liderlerimden ve arkadaşlarımdan çok memnun kaldım” ifadelerini kullandı. Malatya’dan Fatma Kübra Kocaman ise, “Kampımız bol kahkahalı, verimli geçti. Yeni arkadaşlarla tanışmak, onlarla kardeşlik bağlarımızı pekiştirmek güzeldi. Keza liderlerimiz bizlere abla sıcaklığıyla yaklaştılar. Kamptan ayrılırken hem ağlayıp hem de yüzümde mutlu bir tebessüm vardı. Belki kamptan ayrılıyordum ama bir sürü arkadaş, kardeş, lider abla kazanmıştım” değerlendirmesini yaptı.