#

GENÇ AKADEMİ PROJESİ TAMAMLANDI

Kütahya İmam Hatip liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (KİHMED) İçişleri Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirdiği “Genç Akademi” projesi düzenlenen sertifika dağıtım programı ile sona erdi. Törende, programı başarıyla tamamlayan 25 öğrenciye sertifikaları verildi.

Düzenlenen törene Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Gayret, davetliler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Amaç akademik hayata hazırlamak

Programda açılış konuşması yapan KİHMED Başkanı Mustafa Önsay, proje kapsamında yabancı dil olarak okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerinin eğitmenler tarafından verildiğini söyledi. Dil derslerinin yanında öğrencilerin zihinsel ve düşünsel gelişimlerini sağlamak, onları akademik hayata hazırlamak amacıyla matematik ve analitik düşünme eğitimlerinin verildiğine dikkat çeken Önsay, programı başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik etti. Önsay, “KİHMED olarak öğrencilerimizi geleceğe hazırlama ve taşıma noktasında onların ilim, sanat, spor ve sosyal hayat alanlarından en az birinde yetişmeleri için imkanlar oluşturmaya ve sunmaya çalışıyoruz. Öğrencinin kendi ilgi duyduğu, yeteneği olduğu noktada ona imkan tanımak temel anlayışımızdır” ifadelerini kullandı.

Proje, örnek teşkil edecek

Programda birer konuşma yapan Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman ödül alan 10 öğrenciye ödüllerini verirken, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit de öğrencilere sertifikalarını dağıttı. Toraman programla ilgili, “Çocuklarımızın büyük çoğunluğu teknoloji bağımlılığıyla zamanlarını heba ediyorlar. Bu tür faaliyetleri çoğaltmamız lazım ve öğrencilerimizin gösterdikleri bu çabayı yaymamız lazım. Bu proje bu yüzden örnek teşkil edecektir” değerlendirmesinde bulundu. Hasan Başyiğit ise öğrencileri gösterdikleri çaba için tebrik ederken, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ezberlemeyi değil konuşmayı öğrendik

Projeye katılan öğrencilerden Azra Atak, “Bu proje bizim için sadece ders işlediğimiz basit bir proje değildi. Biz bu proje ile hem şimdiye hem de geleceğe yatırım yaptık. Bu yüzden bizim için çok önemli bir çalışma oldu” dedi. Burada işlenen derslerin normalden farklı bir yöntemle aktarıldığını belirten Atak, “Ezberlemeyi değil yorum yapmayı, pratik yapmayı ve konuşmayı öğrendik” ifadelerini kullandı.

8 ayda 430 saat ders aldılar

15 Ekim 2018 tarihinde başlayan projede öğrenciler, 8 ay boyunca 125 saat İngilizce, 125 saat Arapça, 120 saat matematik ve 60 saat analitik düşünme dersleri aldı. Dersler hafta içi dört gün, üçer saat olmak üzere gerçekleştirildi. Lise 2. sınıf öğrencilerden programa kabul edilen 48 öğrenciden 25’i verilen eğitimleri başarı ile tamamladı. 29 Haziran’da sona eren programda eğitimciler Dr. Halit Çelik analitik düşünce, Yasemin Kavaklı İngilizce, İsmail Özdemir Arapça ve Metin Yaymacı ise matematik derslerini verdi.