#

SANAT ATÖLYESİNDEN SERTİFİKA ALDILAR

SANAT ATÖLYESİNDEN SERTİFİKA ALDILAR

Lise ve üniversite öğrencileri, 12 hafta boyunca ders aldıkları Sanat Atölyeleri sonrasında sertifikalarını aldı. Güz döneminde programa dahil olan gençler; şiir, hikâye ve dergicilik atölyelerine katıldı.

Gençler, Sanat Atölyelerinde profesyonel isimlerden ders alarak, uygulamalar yaptı. Güz dönemindeki atölyeler, haftada bir gün olmak üzere 12 hafta sürdü. Lise ve üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı atölye çalışmaları sonunda sertifika töreni yapıldı.

Sanatla geçen 12 hafta

Sanat atölyeleri; hikâye, şiir ve dergi olmak üzere üç dalda gerçekleştirildi. Program, 19 Ekim 2020 tarihinde Hikâye Atölyesi ile başladı. Onu sırasıyla Şiir ve Dergi Atölyesi takip etti. Atölyelerin her biri, haftada bir gün olmak üzere, on iki hafta sürdü. Pazartesi günleri Hikâye Atölyesi, salı günleri Şiir Atölyesi ve çarşamba günleri Dergi Atölyesi dersleri gerçekleştirildi. Hikâye Atölyesinde Mukadder Gemici, Şiir Atölyesinde kız öğrencilerle Meryem Kılıç , erkek öğrencilerle Ahmet Efe, Dergi Atölyesinde ise Mahmut Bıyıklı eğitim verdi.

Yeni şairler bekliyoruz

Sertifika töreninde gençlere hitap eden ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, “Sanat atölyeleri çok kıymet verdiğimiz bir çalışma. Buraya gönüllü olarak katılan gençlerimizi tebrik ediyorum” dedi. Gençlerin kendilerini geliştirmeye çalışmalarının çok kıymetli olduğunu belirten Çal, sözlerini şöyle sürdürdü: Ben de keşke bu yaşlarda olsaydım da bu atölyelere katılmış olsaydım. Bizim dönemimizde maalesef bunlar yoktu. İnşallah içimizden yeni Necip Fazıllar, Sezai Karakoçlar bekliyoruz. Güzel gönüllerden coşan sözlerle, duygularımıza tercüman olacak yeni şairler bekliyoruz.

Ustanın elini bırakmayın

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Tayfur Esen de gençlere hitabında “İfadelerinizi önemseyin, hem kendinizi hem başkalarını savunun. Onlar adına temsilci olun” dedi. Eser sözlerini şöyle sürdürdü: Herkes alfabemizdeki 29 harfle konuşuyor gözükse de onların dizilisi, kalpten çıkışı, yan yana gelişi, amacı, hedefi çok daha farklı sonuçlar elde etmemizi sağlıyor. Necip Fazıl’dan önce Necip Fazıl isimli birisi yoktu. Kendi zamanını en iyi değerlendiren bir kıymet oldu. Şimdi sıra bizde, sahip olduğumuz donanımlarla çok güzel şeyler yapabiliriz. Hiçbir zaman ustanın elini bırakmayın. Ustanın ustası vardır.

Güzel eserler ortaya koyacaklar

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Kuşakçı ise, “Ben bir konuk olarak ümit doldum. Özellikle gençlerin marifetlerini sergilemeleri beni çok fazla motive etti. Bu tür çalışmaların yolunu açmamız gerektiğini söyledi. Tüm arkadaşlarımızın ürünlerini burada sergilemeleri, çok değerli bir şey. İnşallah çok daha güzel eserler ortaya koyacaklar. Buna inanıyoruz. Her biriniz inşallah hocalarınız gibi olursunuz” diye konuştu.

Pazartesi günlerim anlam kazandı

Hikaye Atölyesine katılan Fatma Nur Akın sertifikasını alırken yaptığı konuşmada, atölye ile birlikte pazartesi akşamlarının kendisi için anlam kazanmaya başladığını söyledi. Akın, “Çünkü karantina hayatımızı monoton hale getirmişti. İlk hikayeme ve sonuncusuna baktım, cidden bir şeyler öğrenmişim. Kendimi geliştirip ilerde öğrencilerime bir şeyler anlatmak istiyorum” dedi. Akın, “Onun Gibi Olabilmek” başlığıyla yazdığı ve anneannesini anlattığı karakter inşası dersinde yazdığı metni paylaştı.

Şiir yazmaya devam edeceğim

Şiir Atölyesine katılan Rumeysa Dedemli ve Nurefşan Akgün de çalışmaya ilişkin hissiyatlarını paylaştı. İzmit Mehmet Akif Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurefşan Akgün, kendisinin de aslında şiir yazdığını ancak bir hoca ile ilk kez çalışma fırsatı bulduğunu söyledi. Akgün, “Bundan sonra inşallah kendi başıma veya hocamla birlikte şiir yazmayı devam ettireceğim” dedi, ardından Ağlak Balıklar başlıklı şiirini okudu.

Kendimi keşfetmeme neden oldu

Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden çalışmaya katılan Rumeysa Dedemli ise, “Ben geçen yıl Meryem hocamızı Necip Fazıl Ödüllerinde izlemiştim. Orada gördüğüm zaman, genç kadın şair olarak orada olması beni çok etkiledi. Atölye benim için çok verimli oldu. Şiir konusunda kendimden emin değildim, kendimi keşfetmeme neden oldu” diye konuştu. Dedemli de Hal Bilgisi başlıklı şiirini seslendirdi.