TEKNO ÖNDER KULUÇKA EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
Gençlerin teknolojiyle yakından ilgilenmeleri ve bu konudaki yeteneklerini harekete geçirmeleri için Tekno Önder Atölyeleri başlıyor. Siber Güvenlik, Oyun, Girişimcilik ve Pardus Atölyesinde 4 hafta boyunca derslere katılarak başarılı olan öğrencilere sertifika verilecek.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Bilim ve Teknoloji Komisyonu, gençler için hem eğitim ve iş hayatlarında hem de günlük hayatta önemli bir yer tutan konularda atölye çalışmalarını hayata geçiriyor.
Hacker gençler nerede?
Bu atölyelerden ilki, Siber Güvenlik Atölyesi. 15 Şubat-8 Mart tarihleri arasında uzman isimler tarafından verilecek derslerde; kriptoloji, şifre kırma, sosyal mühendislik, parola güvenliği ve web sitesi güvenliği konuları 4 haftalık bir program ile anlatılacak. Program sonunda katılımcıların siber güvenlik kavramlarına hakim, günümüz teknolojileri ile veri güvenliği alanında daha bilgili olmaları sağlanacak. Atölye lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenecek.
Sizin de bir karakteriniz olsun
16 Şubat-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek Oyun Atölyesi ise; oyun programlama, arka plan ve karakterlerin çizilmesi, karakterin yürüme animasyonu, 4 yöne hareket ettirilmesi ve box2d çarpışma testi gibi olayların ve kavramların isleneceği 4 haftalık bir programı kapsıyor. Ders sonunda öğrencilerin oyun programlamaya dair temel kavramları anlaması, programlama ve animasyon becerileriyle oyun programlaması, karakterlerin çizilmesi, yönlendirilmesi, hareket ettirilmesi ve sonunda bütünsel bir şekilde oyun optimizasyonunu yaparak ortaya kısmi bir ürün çıkarılması hedefleniyor. Atölyeye ortaokul ve lise öğrencilerin katılabilecek.
İş kurmayı öğreten program
Girişimcilik Atölyesi, 17 Şubat-17 Mart tarihleri arasında 5 haftalık bir program olarak gerçekleştirilecek. Bu atölyede ise girişimcilik kavramı, iş modeli ve planları, fikir sunumu ve kurumsal firmalarda girişimcilik kavramları işlenecek. Ders sonunda öğrencilerin geliştirmek istedikleri fikirlerine uygun iş modeli ve iş planı kurabilmesi, yeterli düzeyde fizibilite çalışması yapabilmesi ve bu iş modellerini pazarlayarak gerekli fonları elde edecek düzeyde sunum yapabilmeleri amaçlanıyor. Atölye üniversite öğrencileri ve mezunlara yönelik olarak gerçekleştirilecek.
Milli işletim sistemini tanıyalım
Pardus Atölyesinde ise TÜBİTAK tarafından geliştirilen milli işletim sistemi Pardus’la ilgili temel bilgiler öğretilecek. 18 Şubat-11 Mart tarihleri arasındaki derslerde, Pardus tabanlı işletim sistemleri ve kullanımı, Pardus tabanlı işletim sistemlerinin kurulumu, yönetimi, bakımı ve güncellenmesi konularında gençlerin bilgi sahibi olmaları, yerli ve milli işletim sistemi Pardus hakkında farkındalık kazanmaları amaçlanıyor. Atölyeye lise ve üniversite öğrencileri katılabilecek.
Başvuru yapmak için tıklayınız